Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J58i89ř68í 60M44í91k83a

20. 11. 2014 19:34

Taky jsem se dost divil. Čekal jsem tedy, že demonstrace bude "na úrovni" - už dle kritiky Zemana, která sprostými slovy nešetřila už předtím, ale jak se to celé jeví jako práce médií, kde i ČT se nejeví být nezávislá. To mi vadí víc než sprostá slova nebo "divný obrázek" hlavy státu vůči světu. Když Británie dobývala donedávna svět pomocí armády a vytvářela kolonie, tak šlo o více než sprostá slova atd. Bankovní moc, korporace porušující zákony, mající daňové prázdniny atd.

Zemana bych nevolil, ale tady se spíš zdá, že jde více o Rusko, a likvidaci Evropy hospodářsky. Vyhrocovat věci k válce nebo ekonomickému či vojenskému napětí s Ruskem neprospěje nikomu z nás. Prezident teď svojsky upozornil myslím na fakt, že Pussy Riot je až příliš dávána na piedestál mravnosti a boje za svobodu. Přitom v zahraničí je "pussy" opravdu pouze sprosté slovo a žádné jiné významy nejsou myslitelné. Podobně jako "gay" bylo dřívě pouze označení "veselého člověka", dnes má jediný význam - Zemanův výklad. Asi to bylo nevhodné, ale i sám přiznal, že to zmínit plánoval. Upozornit na pokrytectví, se kterým se to tu kavárenská média ;-D neodváží přeložit do CZ.

V Rusku to asi nebude selanka se svobodou, ale mediální kampaně kolem Ruska nepůsobí vůbec objektivně, a situaci pouze vyhrocovaly.

Chápu, že lidé cítí frustraci z korupce apod., ale zaměřit se na jednoho člověka (Klaus, Zeman ale i třeba Kalousek) myslím míjí, že politici jsou spíš nuceni dělat ty svinstva. Potřebují spíše naší podporu a dialog, než na ně pískat a bučet, když byli řádně zvoleni. Je spíš čas se zamyslet, proč při kampaních ten populismus vždy fungoval. Dokud nemáme elektronické volební systémy, nevěřím, že jsou volby falšované.

Jen volit lépe, a přemýšlet, jestli nakonec opravdu Zeman nedělá naopak některé kroky v zájmu ČR vůči nadnárodní chobotnici, která nemá např. problém vědomě vypouštět jedy do řek a platit pokuty.

26 6
možnosti
JM

J23i42ř61í 10M12í73k39a

20. 11. 2014 19:39

Uf, trochu jsem jednu větu zeslonil :) Slovo gay má dnes význam homosexuál. Podobně jako pussy už v dnešní době je vždy divoké označení vagíny. 

Jak se náhle objevila řada jazykovědců, že to i přeložil špatně, bylo zjevné, že tu někdo mlátí psem o strom, a ani k tomu nepotřebuje hůl. Že prý pussy riot je rafinovaně pojmenované, aby to bylo "na hraně", kterou ten hulvát Zeman překročil. A že by to jinak bývalo bylo "slut riot" nebo "cunt riot" ... Detail ale j e vtom znát ta zaujatost myslím - být i do toho samotného překladu. omg,)

8 1
možnosti
JR

J26i82ř92í 87R52o14d

20. 11. 2014 19:02

Nevím, pane, co jste chtěl říci? Chtěl jste si postěžovat, jak to v ČR za posledních 25 let šlo s kopce, nebo co? Já to vidím naprosto obráceně. Před 25 lety nebyla žádná svoboda projevu, schopný člověk si nesměl vydělat a měl stejně peněz, jako člověk neschopný. Zaplať  Pánbůh, že už to neplatí. Soukromý majetek jen vzkvétá, narozdíl od minulého režimu, kdy se téměř rozpadal. Vše je čisté, nové, zmodernizované. Je zcela na místě, že neschopní a líní lidé se mají hůře, než ti schopní a pracovití. Příjmový rozdíl mezi schopnými a neschopnými je totiž hybnou silou pokroku. Neschopní se jen musí zamyslet sami nad sebou a nesmí jen natahovat ruku ke státu a chtít se mít tak, jako ti šikovní! Já dávám za Váš článekRv.

12 10
možnosti
KV

K23a72r38e82l 29V52o86v62e91s

20. 11. 2014 21:11

Rittig vaše slova podepíše.!!

8 4
možnosti
PK

Nesouhlasím s Vámi. Píšete, že ti demonstranti údajně zapomněli na pravý význam svátku a mávali tibetskými/ukrajinskými... vlajkami, a tím znevážili hrdiny z r. 1939 resp. 1989. Domnívám se, že hrdinové v r. 1939 a 1989 se bouřili proto, aby dosáhli SVOBODY a ne proto, jestli si koupí o jeden rohlík víc či míň. Demonstrace jsem se osobně neúčastnila, nicméně na ní neshledávám nic špatného. Byla nenásilná, všeříkající, fanoušek házení vajíček nejsem, to se mi teda nelíbilo, nicméně kromě toho s formou souhlasím. Ve světě jsme si ostudu určitě neudělali, stačí si přečíst, co publikovala zahraniční média. M. Z. jsem nevolila, nicméně respektuji, že volby vyhrál, na druhou stranu se však také domnívám, že je mou povinností se distancovat od jeho jednání a výroků, které poškozují mou rodnou zemi.

12 13
možnosti
Foto

Že neumíte pravopis, to je to méně špatné. Že říkáte nesmysly, to je Vaše věc - blog je svobodný prostor. Ale jednu Vaši větu jsem si musela přečíst vícekrát - a pokud jste ji myslel vážně, tak to je teda síla: "Naopak kousek před vstupní branou k hradu, kde probíhala demonstrace za referendum a práva nás občanů, tak postávalo pár zdecimovaných lidí, které bránil kordón policistů, před demokratickým lynčováním procházejícího davu červených karet." Rv JS

15 10
možnosti
KV

K76a18r85e61l 85V41o90v15e31s

20. 11. 2014 21:12

Vy zřejmě umíte pravopis, ale píšete nesmysly, ale diskuse je zde zatím jakž, takž svobodná.¨, takže to je vaše věc.

9 6
možnosti
JD

J30a96n 17D47r77t21i14n44a

20. 11. 2014 17:22

Kdyz ctu tyhle myslenky, beha mi mraz po zadech. Vzdycky jsem zastaval nazor ze kazda spolecenska zmena generuje viteze a porazene. Aby byla uspesna, musi byt tech vitezu vice nez porazenych.  Studoval a pracoval jsem v minulem rezimu a vim jake moznosti tehdejsi doba nabizela - vpodstate zadne, trochu v koryte, neco nad hlavou a drzet hubu a krok. Stacilo malo a koncil jste na skole a byl bez jakekoliv perspektivy, ti drive narozeni drive koncili i v kriminale. Ja bych se moc rad snazil tem porazenym nejak pomoct (a to mam ctyri deti -vysokoskolaky a budouci vysokoskolaky anezamestnanou manzelku). Ale mam cim dal tim vetsi pocit ze nekterym porazenym se proste pomoci neda, jakoby o to nestali. Nepostavi se na vlastni nohy a jen sni o tom jak se o ne nekdo (po nejake dalsi a lepsi revoluci) postara.

11 6
možnosti
KV

K94a82r34e84l 39V78o79v19e17s

20. 11. 2014 21:16

A když to bylo tak hrozné, jak to, že za komunistů vystudovali vysoké školy pánové třeba Vondra, Benda, holky Pajerovy, Žáček, Pánek, Štětina, Mejstřík, Bartuška, Pilip, Kalousek, Nečas, Bém, Topolánek.......a tisíce a tisíce dalších.

A proč v Rakousku Schwarzenberg nedokončil ani tu střední lesnickou ?;-D

10 6
možnosti
JT

J48o31s95e81f 88T77r16n91k56a

20. 11. 2014 15:19

Mě baví čecháčkovská mentalita věčně se ohánějící demokracií a svobodou a na druhou stranu se vehementně bránící přiznat si to, že někdo může využít práva svobody projevu a vyslovit někde nesouhlas třeba i s hlavou státu ... Okamžitě je to v čechách podezřelé a hledají se zatím rozvědky apod. Ta totalita je i po 25 letech hluboko zažraná v duši našeho národa.

12 8
možnosti
TB

Nesouhlasit a házet vejce je trochu rozdíl. Takže pokud budu s někým nesouhlasit tak mu dám dělo?

10 4
možnosti
JH

"Pouze si poslušně vzali kartu a s nadutou hrudí." - už v této větě jsem začal nesouhlasit. Ano, akt možná zasloužil větší "respekt". Nicméně, důvod, resp. osoba, kvůli které jste měl tento neblahý prožitek je opět a pouze pan prezident.

V celém příspěvku je strašně moc socialistických řečí, kterým nevím, jestli věříte a měl bych Vás politovat a nebo se, z pro mě nepochopitelného důvodu, snažíte tuto "neperspektivní" myšlenku šírit, tím pádem bych Vám měl vynadat.

Reakci ukončím další peckou z příspěvku: "Jak dlouho budeme čekat a o co víc nás to pak bude bolet."

:-) Lidu zdar! :-P

12 8
možnosti

aha, na pan prezident se nikdy jindy na verejnosti neobjevuje, proto je treba ho vypiskat na pietnim aktu.

Nemyslim si, ze je Zeman nejaka vyhra, ale tento druh protestu proti nemu je jeste horsi.

10 5
možnosti
PB

Vidím to dost jinak, než autor.

- Míra naší svobody je největší v celé naší historii. Je plně srovnatelná s ostatními zeměmi euroatlantické civilizace ke které patříme. Je na každém z nás, jak s tou svobodou naloží.

- Systém nemůže za nic. Za všechno dobré i špatné můžou konkrétní lidé. Pokud se autorovi něco konkrétního nelíbí, ať to zkusí změnit. Je dobré začít na místní úrovni. Zkusit kandidovat, něco dělat. 

Asi tak.

11 6
možnosti
PV

Toto jsem už kdysi četl. Bylo to někdy v dubnu roku 75 a psalo to Rudé právo. Jen ta euroatl. byla pozměněna na státy RVHP. A pak ještě ta Národní fronta.

7 7
možnosti
JD

J14a80n 74D20v81o80r50a28k

20. 11. 2014 11:55

Žumpa v ČT , ale hrozná, demostrace proti prezidentovi jsou hlavní zpráva široce komntovaná a to co se má oslavovat je úplně v pozadí ! Proč za takovou ČT patíme?

24 9
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3972x
Píšu o všem čemu (ne)rozumím.

Seznam rubrik