Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J44i50ř84í 57M68í86k51a

10. 1. 2015 9:10

Je to i zajímavé v kontextu nového filmu Adama Curtise, že ta veřejná mediální a politická nedává smysl záměrně. Že někteří podporují obě strany konfliktu, lžou a jednu chvíli tvrdí A, aby zítra řekli B, aby lidi měli pocit naprostýho zmatku. Aby nic nedávalo smysl, a proto k tomu nebyla žádná (slovy) vyjádřitelná opozice.  

Kupříkladu vláda zemi zas o něco víc zadluží, ale v médiích politici řeknou, že zadlužení snížili. Prostě způsobit úplný kolaps vnímání světa do apatie a nezájmu. Jak vysvětlit a vyjádřit opozici k něčemu, co si samo svou opozici financuje a jinak podporuje?

U některých teroristických útoků se třeba zjistí (nějakými novinami či televizí), že oni teroristi byli financovaní samotnou tajnou službou onoho státu (v rámci vyšetřování terorismu ho měli jako dvojitého agenta). To neznamená, že nutně je to nějaké zločinné společení úřadů, ale proč proboha je to naprosto ale totálně nezajímavá informace pro média? 

Možná tím, že to je to kompromitující, ale pravda možná je jednodušší - není to komerčně zajímavé. Jakmile bude,a to se může stát, tak spiknutí se stane mediálním bulvárem. Občas se opravdu stane, že média spiknutí používají jako snahu získat diváky resp.využívají komercionalizace toho tématu - viz. třeba show Jesseho Ventury. Prostě si mediální lidé někdy opravdu spočítají na penězích, že už se vyplatí cílit jako cílové publikum ty, kteří se zajímají o zločiny jejich vlastní vlády. Ta skupina lidi rozhodně roste.

0 0
možnosti
JD

Teda ze termin poprava pouzije zmateny konspirator, to chapu.

Ale ze stejny termin pouzije poslanec a navic byvaly policajt, tak to me hlava nebere.

0 0
možnosti
VH

Z čeho jste usoudil na časovou souslednost (např. policii na ulici zrovna v době, kdy začíná poprava)?   Jak víte, že první polovina záběrů je před akcí či na jejím počátku?  Kdo to snímal (tak neprofesionálně). Proč ho to napadlo, když ještě nevěděl, oč jde?

0 0
možnosti
JM

J42i23ř61í 77M48í33k10a

9. 1. 2015 15:48

Já o případu teda slyším prvně včera, když jsem k tomu zahlédl něco v televizi. Už mě hned zaujalo, jak ve zpravodajství moderátor či novinář sděluje ZMĚNU V INFORMACÍCH - skupinka prý nebyla profesionálně organizovaná nýbrž naopak - improvizace amatérů :-)

Jak pak brát to zpravodajství vážně, když ve snad 99% případů se ve zpravodajství ty informace den odedne mění. Kdo se má orientovat v tom guláši či vůbec nerezignovat na logiku, když se informace mění ve své protiklady zcela úplně libovolně. Princezna na koloběžce, oblečená i neoblečená, ozbrojená i neozbrojená :-/ ;-)

Televize a všechna média vůbec se honí za "čerstvými hot informacemi", kde "krev ještě nevychladla" a už nám se snaží vnutit nějaká fakta. A později už média ta fakta zas naopak vůbec nezajímají. Zajímají se o jiné téma a ne už pořadně, jak to vlastně bylo. Tak byli to profíci nebo ne? Atd. 

O tom případu skoro nic nevím (krom té reportáže), ale automaticky už mám tendenci zaujímat nedůvěřivý postoj skoro čemukoliv, co mi u těhle případů televize vnucuje. Takže když vidím, jak opět jednu chvíli jsou to organizovaní profíci a později se informace OPRAVUJÍ na pravý opak amatérů, pak mi to opět smrdělo. 

Můj osobní dojem z uvedeného je, že jsou to organizovaní amatéři, kterým někdo dal profesionální zbraně a jinou profi podporu, novináři o tomhle informovali, jenže pak jim někdo řekl, že mají říkat něco jiného, protože se někomu nehodí být zveřejněno, že mohli mít komplice (dost možná by ta informace mohla někoho kompromitovat, pokud by ji policie byla pak nucena následovat). Nebo nevím no.. zde v článku je výčet právě těch podivností, které mě ještě více utvrzují, že jsou věci zas úplně jinak, než se sovy tváří.

0 0
možnosti
VH

Hmm- a nenapodlo Vás, že většina tech měněných informací vychází z názorů policie? A že její znalosti jsou každou čtvrthodinu jiné, pravděpodobně přesnější, ale možná také rozporuplné?

  Pro Vás i autora článku: to není akční film ani detektivka. Takže obrazy nejsou jeden za druhým. A není zde Dr. Watson, tím méně Sherlock.

1 0
možnosti
ME

M55i74r66a 93E14l

9. 1. 2015 10:22

To video je podivné. Nejde ani o to, že na vteřinu zabere zeď a potom jsou tam místo policistů teroristé, ale zabere prázdnou ulici a ti teroristé tam "přibliknou" až po pár snímcích. To je opravdu zajímavé.

1 1
možnosti
VH

Slyšel jste někdy něco o sestřihu filmu při jeho dokončování?

0 0
možnosti
JC

Jaká poprava?

Poprava je to, co se děje po právu. Poprava je slovo pro akt značící výkon spravedlnosti.

V Paříži došlo k mnohonásobné vraždě, k činu výhradně protiprávnímu.

1 0
možnosti
ML

To, že trpím stihomamom ešte neznamená, že po mne nejdú:-)

0 0
možnosti
JM

Tážete se správně.  Akce, podobně jako "bombový atentát" v Bostonu, vykazují spoustu podivností a je na místě nevěřit médiím a vládám v dnešní době. Navíc, kdo si pustil video a rozumí anglicky, tak zaznamenal to, co vy jste do článku nenapsal přímo, jen naznačil: že totiž záběry, které francouzská televize nazývá živým vysíláním, obsahují střih právě v tom okamžiku, kdy kamera na moment zabere zeď. Střih při záběrech z jedné kamery je něco, co se při živém vysílání těžko dosahuje, že ano. Při přenosech na více kamer se prostě přepíná mezi kamerami, ale při jedné kameře....

A  jednu otázku jste zapomněl. Jak to, že se nám opět stalo, že se objevily doklady atentátníků na místě činu. Poprvé to bylo v NYC 911, kdy pas únosce letadla Muhamada Atty vypadl z vybuchnuvšího letadla ve výšce cca 80. poschodí a posléze přistál neporušený a nezaprášený na hromadě trosek, která ale vznikla až o hodinu a půl později než ten pas vypadl z toho vybuchlého letadla z něhož se jinak téměř nic nenašlo, jak bylo tím výbuchem rozmetáno.

Prostě zázraky každý den a kdo nevěří ať tam běží.

5 1
možnosti
SN

:-)   Jaroslave, kdo přemýšlí,dojde ke stejným závěrům.R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

Je správné se ptát, ale na všechny Vaše otázky známe jen jednu odpověď, která je pravdivá: Nikdy nevíme všechno a všechno je jinak.  Ti, kteří se pozastavují nad takovou maličkostí, že jste namísto vražda napsal poprava, asi nežijí mezi lidmi, protože mezi lidmi se běžně "poprava" říká.

2 1
možnosti
MR

Zde je i jiný fenomén a tím je dospívání mladých mužů, jež v této fázi mají sklony k neuváženostem a riskování a po prožitcích tzv. adrenalin.

Když se to spojí s chybějícím mužským vzorem a kdy už zde není inicializace do dospělosti a poznání své role v kolektivu a vnímání společných hodnot a chybí i vzory, tak jsou náchylní experimentovat a snadno pak upadnou v různá lákadla.

Navíc je tu i svět počítačových her jež ještě více odcizují od reality a mažou hranice.

Proto třeba bojovat a nebo se nechají využít na různé akce. V každé společnosti jsou a jsou největším rizikem tzv. sólo akcí a jsou cílem vyhledávačů... .

V každé době je a bude určité téma ... .

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3972x
Píšu o všem čemu (ne)rozumím.

Seznam rubrik