Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou také jiné postavy sametové revoluce.

Karel Koecher. http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_K%C3%B6cher (zakladatel Prognostického ústavu, ze kterého vzešla česká politická elita)

Richard Sacher. http://cs.wikipedia.org/wiki/Richard_Sacher (agent vojenské kontrarozvědky, který dokázal uklidit jako MV téměř vše)

Tomáš Sokol. http://cs.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Sokol (všimněte si, že se mu ztratilo z CV minimálně 11 let od roku 1978)

Vladimír Dlouhý http://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Dlouh%C3%BD_%28ekonom%29 (komunista, významný člen Trilaterální komise, významný zástupce banky Goldman Sachs Bank - http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/svetova-ekonomika/spustit-krizi-a-pak-vydelat-za-to-ma-pykat-goldman/r~i:article:666230/)

Vladimíra Dlouhého pamatuji, jak poslušně asistoval Valterovi Komárkovi na jeho přednáškách o nové ekonomice ČSFR

Prognostický ústav ČR http://cs.wikipedia.org/wiki/Prognostick%C3%BD_%C3%BAstav

Atd. dále.

Perlou je koptace poslanců FS ČSSR: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kooptace_do_Feder%C3%A1ln%C3%ADho_shrom%C3%A1%C5%BEd%C4%9Bn%C3%AD_1989%E2%80%931990

O nějaké spontánní sametové revoluci, navíc organizované Havlem, Rumlem a Dientsbierem a spol, nelze vůbec mluvit. Jedno z nejlepších divadelních představení, jaké se v zemích českých kdy hrálo.

2 0
možnosti

R91a43d94e35k 60J51a92r24o38š

22. 8. 2014 17:14

Ani jsem to nedočetl. Stačí, když píšete, že v prvorepublikové ČSR žilo jen 46,81% Čechů a Slováků, anebo líčíte plán na Velký Izrael od Eufratu po Libyi, neřkuli vyřčená teze o vazalském postavení USA vůči Izraeli.

Snůška pitomostí a polopravd, které vzdělaný člověk nemůže brát vážně...;-D;-D;-D

2 1
možnosti

Ale to se Vás netýká, takže pro nás ostatní je to velmi zajímavý blog.

2 2
možnosti

V článku není zmínka o tom nejzvrácenějším, co Havel řekl a udělal, z jeho úst zazněla ta absurdita "humanitární bombardování". Bohužel nezůstalo u slov a humanitární bomby zabíjeli civilní obyvatelstvo včetně dětí v Jugoslávii. Pravda a láska musí zvítězit i kdyby jsme měli vražit půlku lidstva. Cenzura jakou dnes předvádějí pravdoláskaři nemá v demokracii co dělat. Havel by vše, jen ne demokrat a humanista.

1 3
možnosti
Foto

P37e41t72r 91H62a45n11n78i22g

22. 8. 2014 15:23

Smekám klobouk před odvahou editorů, kteří to zařadili do rubriky vybrali jsme za Vás !!!

Takhle, kdyby pracovala média vcelku, nemohlo by se stát, že jim pomalu přestává věřit rozumná většina obyvatelstva. Fantazie!!!

3 1
možnosti

Ano, ale.

Škoda, že příliš dlouhý článek snižuje významnou informační hodnotu. Není to pak vhodné k diskuzi, jelikož je otevřeno příliš mnoho problémů najednou a blog zbytečně zapadne. Zkuste to strukturovat a máme o čem diskutovat a posouvat se několik dalších měsíců.

Tématický okruh, který otevíráte, je skvělý počin, dávám vám karmu a rozmyslete, co s tím dál. Tohle je snad nejdůležitější, o čem se musíme bavit, abychom se vrátili z cesty do nikam.

Myslím, že je tady dost lidí, kteří tématu rozumí, ale mnohem více těch, kteří tomu nerozumí vůbec. A kterým se to nehodí do krámu, je taky dost.

1 0
možnosti
Foto

P90e25t70r 60H78a21n13n23i37g

22. 8. 2014 15:25

Souhlasím s tím, že to je příliš dlouhý článek. Bylo by lepší jej rozčlenit na úseky.

1 0
možnosti
Foto

Každá modla má své uctívače i své popírače. Vždy je možný i různý výklad, proč ta, či ona modla se modlou stala. Proč, v čím zájmu a čí zásluhou. I zda i u samotné modly bylo cílem se modlou stát, či během času tuto ,,podobu" přijmout. Atˇ vědomě z důvodů vlastního ega, či z ,,donucení". Ani kombinace nelze vyloučit.Uctívači vždy budou obvińovat a napadat popírače už z důvodů pocitu vlast. ohrožení. Jiní zůstávají v pozadí. Mnohdy se i smějí. Vodící provázky se totiž z rukou nepouští. NIKDY!8-o;-O:-/

1 0
možnosti

skutečně pozoruhodná směs převzatého textu a vlastní neznalosti. Zejména pasáže o vzniku ČSR jako klínu zabraňujícímu styku Rakouska s Německem je půvabná. Doporučuji autorovi pohled na mapu Evropy :-D

1 0
možnosti

Změřil jste si jakou délku má D-A hranice díky existenci ČSR a jakou měla společná hranice délku před tím?

2 0
možnosti

Tohle jsem neznal a děkuji za připomenutí.R^

Pan Dolejší tam má teze, s kterými lze souhlasit a byl to velký vizionář.

Děkuji za článek, jen tak dál. :-)Je jen dobře, že se našlo nemálo mladých autorů, kteří bádají a hloubají v naší současnosti i minulosti a nespokojí se s bludy, které kolem nás vysílají cupai...

6 0
možnosti
Foto

Co k tomu říci? Je to jeden názor, v kterém je hodně pravdy.

8 1
možnosti

Pane Černý, já před Vámi smekám! Přesto, že nejsme "světonázorově" úplně na stejné straně, moc si vážím Vaší odvahy tohle napsat. Právě proto, že jste to byl právě Vy, kdo se zařadil mezi chartisty a u koho můžu napsat zcela bez ironie, že patříte k 3. odboji. Vítězí-li rozum nad emocemi a zaslepenou ideologií, je jenom dobře. A to je u Vás jednoznačné.R^

4 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3972x
Píšu o všem čemu (ne)rozumím.

Seznam rubrik