Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když jseš blbej, tak nežer.

To, že jsme se zbavili národního majetku, není tak hrozné, jako to, že jsme se zbavili úcty k vlastním lidem. Majetek se dá opětovně budovat, bohužel s úctou je to složitější.

Nerad píšu o politice, protože na ní nic, co by v této době mohlo být pro lidi přínosem nevidím. Řeším společenský systém. Nezajímá mě levá, ani pravá. Zajímá mě jen to dobré a prospěšné. Jsem odpůrcem politických stran. Pokud bych měl uvažovat o volbách, pak jsem pro volbu jednotlivce, který bude volen na základě svých výsledků. Dnes si politická strana najde nějakou hezkou tvář, kterou oblepí republiku a za ní se pak schovají všechny ty špíny, které čekají na kořist. On se v tomto politickém systému někdo chytrý a zároveň lidský těžko hledá, protože takovému ten systém dá jen dvě volby. Buď ho spolkne, nebo vykopne.

Minulý blog mi ještě více otevřel oči a ještě více mě nutil přemýšlet. Přemýšlet o tom, jaká že jsme společnost. Neustálé výklady o morálce, o principech, o lásce a pravdě. Ale podívejte se kolem sebe, zvedněte oči od svého mobilního světa a přemýšlejte. Společnost dnes dokáže zachránit zaběhlého pejska, který se utýraný a zaběhnutý toulá městem. Společnost dokáže zorganizovat sbírku na ošetření, krmení a pak si ho někdo vezme do opatrovnictví. Ta samá společnost ovšem dokáže projít kolem ležícího člověka s odůvodněním, že je zřejmě stejně jen opilý. Ta samá společnost organizuje protesty za lidská práva za všechny možné kouty světa, ale co se děje 50 km za Prahou, to už nevidí. Ta samá společnost dokáže nemocnému vystavit parte, protože jeho léčba není hrazena pojišťovnou.

Pak přichází asi nejtradičnější argument. ,,Kdyby se lépe učili, tak nemusí živořit.“ ,,Každý může podnikat, nikdo mu v tom nebrání“. S prominutím to jsou tak ubohé argumenty, že vypovídají především o něm samotném. Jelikož kdyby se všichni dobře učili a podnikali, tak kdo by pak pro ty podnikatele a kancelářské pozice pracoval? Bohužel všem není z hůry dáno a každý se nenarodí s IQ 140, nebo s knížecím dědictvím. Ne každý má známé na vrcholu ledovce, aby se mohl projít českým tunelem a zajistit se na zbytek života. A především na to každý nemá žaludek. Přesto mi někdo chce říct, že takový lidé jsou předem odsouzeni k otrokářskému životu, popřípadě přímo odstrčeni mimo společnost? O co jsou méněcenní, než ten zatoulaný pes? V čem tedy pro ně spočívá dnešní svoboda? Že mohou cestovat a nakupovat braky s celého světa? Že mohou sledovat pouze západní zprávy a nemusí se zatěžovat těmi z východu? Tak se jich zeptejte, kolik z nich si může dovolit dovolenou. Zeptejte se těch, co tu tvoří hmatatelné hodnoty, díky kterým mohou existovat teplá kancelářská místa a díky kterým žijí podnikatelé. Zeptejte se důchodců, kteří celý život tvrdě pracovali, jak si užívají té svobody. Pak také nepoužívejte svůj jediný argument o komunistech. Protože to není věc komunistů, ani pro to nic neudělali. To jen ti lidé to tak cítí, když porovnávají a volí. Vlastně za to mohou komunisté, ale ti převlečení do luxusních podnikatelských kabátů a nových politických stran. Přesně tak, jak si to před 25 lety namalovali. A dnes se jim povinně tleská a vyučuje se o nich.

Žádný systém, který rozvíral nůžky nevydržel tlak ze spodu a nevydrží tak, ani tento. Ten náš se tomu snaží bránit tím, že drží maximum lidí na sociálním minimu. Tak aby neměli čas a sílu s tím bojovat a zároveň aby mohli systému dávat.

Samozřejmě, že to zatím není tak hrozné, že převážná část lidí má ještě bydlení a někteří mohou každý rok na dovolenou. Ovšem tímto stylem to nebude dlouho trvat. Demokracie je určitě fajn věc, ale těžko se provozuje, pokud se svěří do rukou cizího. Těžko se také provozuje po tom, co veškerý svůj majetek nechá rozplynout, aby se někomu musela upsat. Taková diktátorská demokracie je jak teplé, uplácané hovno na zlatém podnosu. Krásně to působí, sálá z toho teplo, ale zkuste to ochutnat.

Autor: Tomáš Groh | čtvrtek 20.11.2014 23:59 | karma článku: 33,74 | přečteno: 1973x
  • Další články autora

Tomáš Groh

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Dnešní fenomén především Evropy, je Islám. Tisíce diskuzí, tisíce fotodokumentací, tisíce otázek, tisíce incidentů a miliarda obav. Všichni se ptají, co bude dál a nikdo se neptá na to nejdůležitější - proč?

27.1.2015 v 18:41 | Karma: 31,10 | Přečteno: 2209x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Zásadní otázky kolem popravy v Paříži.

Nedá mi to, abych neuvedl několik detailů ohledně zločinné akce v Paříži. Podotýkám, že to nejsou žádné soudy, ale pouze upozornění na některé zarážející okolnosti. Je totiž mnoho podivných věcí, které nabízejí zásadní otázku, zda to celé nebylo plánované naprosto někým jiným.

9.1.2015 v 0:32 | Karma: 33,46 | Přečteno: 9253x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Strašák válka a Nový rok.

Vánoční čas, Novoroční předsevzetí a strašení válkou. To se nelibí asi nikomu. Bohužel se to přehlédnout nedá.

29.12.2014 v 2:59 | Karma: 33,11 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Ropa, jen jako nástroj k agresivitě.

Cena ropy se odvíjí podle mnoha aspektů. Hlavním pak je většinou momentální investice do těžebního průmyslu. To ovšem nebude nejpravděpodobnější důvod současného vývoje ceny.

19.12.2014 v 7:18 | Karma: 31,12 | Přečteno: 1267x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Tvrdá měna? Rubl!

Od Nového roku, nás čekají nové události a tak doufejme, že ty přijatelnější. Ne všechno končí srandou.

17.12.2014 v 4:20 | Karma: 36,24 | Přečteno: 3962x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3972x
Píšu o všem čemu (ne)rozumím.

Seznam rubrik